Tuniak je skvelá ryba

Tuniak je ryba, ktorá sa teší veľkej obľube.

Tuniak je nielen obľúbená lahôdka, ale i zdravá ryba. Tuniaka pozná celý svet. Je obľúbenou pochúťkou stredomorskej i ázijskej kuchyne. Rozšíril sa do celého sveta. U nás sa teší veľkej priazni a nachádzame ho na domácich stoloch, v reštauráciách i školských jedálňach. Tuniak je pomerne veľká ryba. Môže dosiahnuť až 120 kg živej váhy.

Tuniak má veľmi chutné a šťavnaté mäso.

Používa sa na mnoho spôsobov. Dominuje jeho tepelná úprava. Pečenie, dusenie, či grilovanie. S obľubou sa pridáva do zeleninových šalátov. Tuniak má mnoho rôznych receptov. Od výmyslu sveta. Kombinuje sa citrónovou šťavou, cesnakom, či tymiánom. Čo lepšia reštaurácia, to nejaký originálny recept. Tuniak je výborná a lahodná ryba. Dobre sa kombinuje s vínom. S vínom vytvára skutočnú harmonickú dvojicu. Najlepšie s bielymi vínami. Odporúča sa Chardonnay, ale podľa mojich skúseností ani Pinot gris, alebo dobre chladený Vlašský Rizling sa nemajú za čo hanbiť.

Tuniak je nielen chutná ryba, ale i hodnotná a zdravá potravina.

Tuniak obsahuje veľa minerálnych látok a omega3 mastné kyseliny. Výborný recept pre správnu hladinu cholesterolu v krvi. Tuniak má len veľmi nízky obsah kalórií. Je to ľahké, chutné a diétne mäso. Vhodné prakticky pre všetkých. Nezaťažuje trávenie, ani metabolizmus. Tuniak je dobrá a zdravá voľba.

Strom Zdravia 2